Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.

Accepteer cookies

 

De beste aassoorten

 

ZEEPIER
Het beste aas voor de kantvisserij is de zeepier. Koop ze in de hengelsportwinkel of spit ze zelf. Zeepieren gaan in hun geheel op de haak en moeten vers en levend zijn. Bewaar ze op een koele plaats.

 

ZAGER
Zagers worden meestal gekweekt. Ze gaan in hun geheel of als ze groot zijn in stukjes op de haak. Ze zijn vaak het beste als ze al wat onaangenaam beginnen te geuren.


 

SCHELPDIEREN
Schelpaas als mesheften en mosselen worden soms ook gebruikt. Je zet ze met speciaal bindelastiek vast op de haak.


 

STUKJE VIS
Stukjes vis gebruik je vooral in de zomer voor makreel, fint en geep. Een langwerpig stukje vis zal onder water mooi bewegen en wordt snel gegrepen.